Monday 28 November 2011

I Indialand vid Himalaya strand, där händer det konstiga saker ibland

Några konstiga saker med Indien:


Många människor här är antingen övertrevliga eller riktigt otrevliga. Min naturliga reaktion på båda delarna är att svara reserverat och kanske lite irriterat. Eftersom alla redan klagar på att jag är tyst, vet jag inte om det är så bra.

Extrema beteenden är för övrigt vanligt. Malou berättade om hur det var att undervisa barn t ex. De hade till en början stora problem att hitta något slags mellanläge mellan totalt kaos och total disciplin. Det finns många fler exempel.

Det finns aldrig tillräckligt med växel. Går man till en bankomat får man ut 500 lappar (dessa är värda ca 70 kr, men beroende på vad man köper kan man få saker motsvarande nästan 500 kr, speciellt restaurangmat är tokbilligt) och om man har tur även några 100 lappar. Har man otur får man 1000 lappar... Rickshawchaufförerna tar inte emot större än 100 lappar, ibland inte ens det. Affärerna har heller aldrig växel. Då och då blir man påtvingad extra choklad för 5 rupees för att de inte har tillräckligt med mynt.

Rickshawförare och en del andra tar heller inte emot trasiga sedlar. Dessa funkar dock lika bra som alla andra sedlar att betala med (om man inte stöter på en till kinkig en) så jag förstår inte varför. Funderar på om det kan vara något vidskepligt.

Folk verkade börja tycka att det var kallt nog för mössa och varm jacka för någon månad sedan. Då var det fortfarande t-shirt väder, och det är det fortfarande på dagarna. Nu kan jag tycka att det är ok med långärmat på kvällen.

2 comments:

  1. Himalayas strand??
    Himalayas rand?
    Hälsningar från Handarbetets vänner-vi som märker ord.

    ReplyDelete